Yazar "Korkmaz, Firdevs" için listeleme
-
Comparing quality of free range and battery cage eggs
Kucukkoyuncu, Ebru; Okur, Aylin Ağma; Tahtabiçen, Ersin; Korkmaz, Firdevs; Şamlı, Hasan Ersin (Eugen Ulmer Gmbh Co, 2017)Quality parameters of eggs from laying hens kept in free-range respectively battery cage systems were compared. Lohmann Brown laying hens (n = 75) from 24 to 30 wk of age were used in the study. Feed and water were available ... -
The effects of in ovo pollen extract injection on growth parameters, ileal histomorphology and caecal microflora in fasted broiler chicks
Coşkun, İsa; Korkmaz, Firdevs; Altop, Aydın; Çayan, Hüseyin; Filik, Gökhan; Şahin, Ahmet; Erener, Guray; Korkmaz, Firdevs; Samli, Hasan Ersin (Agricultural Research Communication Centre, 2017)This study was carried out to determine the effects of in ovo pollen extract injection on growth parameters, ileal histomorphology, and caecal microflora of fasted broiler chicks. In this experiment, 2x2 factorial experimental ... -
Kekik, Kimyon Ve Tarçın Uçucu Yağlarının Yonca Silajlarında Katkı Maddesi Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Soycan Önenç, Sibel; Korkmaz, Firdevs (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmanın amacı kekik, kimyon ve tarçın uçucu yağlarının yonca silajlarının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemektir. ... -
Raf ömrü dolan bazı gıdaların ruminant beslemede alternatif yem kaynağı olarak kullanım olanaklarının araştırılması
Korkmaz, Firdevs (Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmanın amacı makarna, puding, gofret unu, dondurma-kepek karşımı, sebze ve yoğurt çorbalarının ham besin madde içeriklerinin ve in vitro metabolik enerji değerinin belirlenerek ruminant beslemede kullanılabilirliğini ... -
Serbest Yetiştirilen Yumurta Tavuklarında Kırmızı Biberin Yemlere İlavesinin Yumurta Kalitesi Üzerine Etkileri
Tahtabiçen, Emre; Okur, Aylin Ağma; Şamlı, Hasan Ersin; Korkmaz, Firdevs (Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Son yıllarda kanatlı eti ve yumurtası üretiminin daha ekonomik yapılabilir olması ve ürün fiyatlarının diğer hayvansal protein kaynaklarına göre düşük olması sebebiyle ülkemizde bu ürünlerin diğer hayvansal ürünlere göre ...